fbpx

Suldaan asettuu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa

Suldaan Said Ahmed on 26-vuotias itähelsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, kansalaisaktivisti, Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja, kaupunginhallituksen varajäsen ja elinkeinojaoston jäsen. Suldaanin eteneminen politiikkaan on ollut nopeaa. Vuonna 2016 Suldaan nousi valtakunnanpolitiikkaan, kun hänet valittiin puoluejohtoon ensimmäisenä pakolaistaustaisena Suomessa.  Kevään 2017 kuntavaaleissa Suldaan valittiin Helsingin valtuustoon suuremmalla äänimäärällä kuin politiikan konkari Paavo Väyrynen. Tällä hetkellä Suldaan työskentelee paperittomien siirtolaisten parissa Helsingin Diakonissalaitoksella.

Suomi on rakennettu luottamuksella ja yhteistyöllä.

“Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on ollut ihmisten usko tulevaisuuteen, tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin ja unelmiin ilman pelkoja. Tää luottamus horjuu monella, kun huoli köyhyydestä, eriarvoisuudesta ja ilmastonmuutoksesta kasvaa.

Meidän poliitikkojen tärkein tehtävä on tämän luottamuksen palauttaminen ja sen vahvistaminen. Siksi minä lähdin mukaan politiikkaan.”

Suldaan puhuu dialogista ja ihmisten välisestä solidaarisuudesta sekä esimerkkinä toimimisesta

“Näen, että politiikka kaipaa uusia rohkeita ajatuksia ja toimintatapoja. Minä edustan tätä uutta Suomea, joka on avoin, monimuotoinen ja tulevaisuuteen suuntaava. Minulle lähellä sydäntä ovat syrjäytyneiden ja yhteiskunnan ulkopuolelle pudonneiden aseman parantaminen niin, että köyhyydestä voi nousta ja saavuttaa unelmiaan. Minun Suomeeni ei kuulu myöskään leipäjonot. Haluan toimia koulutuksen, tasa-arvon, lasten ja nuorten, ympäristön, yrittäjyyden ja inhimillisemmän maahanmuuttopolitiikan sekä kotoutumisen puolesta. Nämä ovat suuria tulevaisuuskysymyksiä eikä Suomella ole varaa epäonnistua

Ikäihmisten määrä lisääntyy vauhdilla ja työikäisten laskee, joten hyvät palvelut jokaiselle iäkkäälle ja työvoiman turvaaminen ovat myös tulevaisuuden yksiä suurimpia kysymyksiä. Ulkomaalaisen työvoiman tarveharkinnasta tulee myös luopua ja erityisesti sellaisilta aloilta, joihin on tulevaisuudessa odotettavissa kovaa työntekijäpulaa, kuten hoitoalalta.

100-vuotiaalla Suomella on hieno tarina ja nyt on aika aloittaa uusi alku ja rakentaa seuraavat 100 vuotta yhdessä ahkeruudella ja rakkaudella.”

Ei ehdolle maakuntavaaleihin

“Tavoittelen tosissani kansanedustajan paikkaa enkä siksi lähde ehdolle maakuntavaaleihin, jos sellaiset edes järjestetään. Näen myös, että kolmella tasolla edustaminen (kaupunginvaltuustossa, maakuntavaltuustossa ja eduskunnassa on ajankäytöllisesti mahdotonta, jos haluaa hoitaa kaikki luottamustehtävät hyvin.”

Tulevaisuutta tehdään nyt, tehdään se yhdessä.

“Suomalainen hyvinvointivaltio on antanut minulle ja perheelleni paljon apua silloin kun sitä tarvitsimme. Nyt on minun vuoroni antaa yhteiskunnalle takaisin.”

Kuva: Inka Lähteenaro/Samu lehti