Pysäytä ilmastonmuutos-kampanja

On meidän päättäjien tehtävä tehdä kunnianhimoista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, mutta poliittisten toimien lisäksi henkilökohtaisella tasolla jokainen voi vaikuttaa myös ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen pienillä arkisilla valinnoilla.

Itse kannan korteni kekoon mm. käyttämällä julkista liikennettä, syömällä kasvispainotteista ruokaa ja olen aloitteleva vegaani. Osallistun myös ilmastomarsseihin ja -keskusteluihin sekä tottakai mietin jokaista päätöstä tehdessäni, että miten päätökseni vaikuttaa ilmastoon.

Olen tehnyt valtuustoaloitteen siitä, että kaupungin tulisi käynnistää kampanja, jolla kannustetaan ihmisiä miettimään omia arkivalintojaan ja kuinka ne vaikuttavat ilmastonmuutokseen.

Aloite:

Pysäytä ilmastonmuutos – kampanjan käynnistäminen Helsingissä

Ilmastonmuutos on aikamme tärkein kysymys. Kansainvälisen ilmastopaneelin tuoreen raportin mukaan ihmiskunnan on vielä mahdollista säilyttää planeettamme elinkelpoisena, jos saamme lämpötilan nousun pysymään maksimissaan 1,5 asteessa.

Asian kiireellisyys on saanut monet yksityiset ihmiset toisaalta hätääntymään, toisaalta ymmärtämään, että nyt on vihdoin aika toimia ja myös muuttaa omia elämäntapoja.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö kannustaa jokaista kansalaista osallistumaan ilmastotalkoisiin ja tekemään pieniä ilmastotekoja arjessaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki käynnistää ilmastonmuutoksesta kampanjan, jonka tavoitteena on kertoa kaupunkilaisille, miten jokainen voi toimia ilmastonmuutosta hidastavasti. Kampanja tukisi kaupunkilaisia näissä pyrkimyksissä.

Kampanja keskittyisi nimenomaan pieniin arkipäivän valintoihin kouluissa ja työpaikoilla. Kampanjan toteutukseen käytettävä mainostoimisto valittaisiin kilpailutuksen ja ideoiden perusteella.

Siirryin Vamokseen

Aloitin 6.9.2018 uudessa työtehtävässä, siirryin Vamokseen. Tästä olen ihan innoissani.

Mulle on aina ollut tärkeää, että saan tehdä sellaista työtä, jossa rakennetaan parempaa huomista, luodaan ihmisille toivoa ja puolustetaan kaikkien ihmisarvoa. Nämä ovatkin olleet viime aikoina Suomessa ja maailmalla uhattuna.

Jatka lukemista ”Siirryin Vamokseen”

Asunnottomat nuoret Helsingissä heitteillä

Suomessa on tehty paljon hyvää työtä asunnottomuuden kitkemisen eteen ja se näkyykin tilastoissa, viime vuonna asunnottomuus on joko vähentynyt tai pysynyt samana, paitsi yhden ryhmän kohdalla ja se ryhmä on nuoret. Nuorten asunnottomuus on kasvanut Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n mukaan 13 prosentilla. Tämä on järkyttävää ja uskon, että on myös paljon asunnottomia nuoria, jotka eivät näy virallisissa tilastoissa, koska majoittuvat ystävien ja tuttavien luona. Samalla olen erittäin huolissani päihteitä käyttävistä asunnottomista nuorista. Heillä ei ole Helsingissä kuntouttavaa ympäristöä. Tämän takia jätin tästä asiasta eilisessä valtuustossa valtuustoaloitteen. Kiitos kaikille valtuutetuille yli puoluerajojen, jotka allekirjoittivat eilen tämän. Jatka lukemista ”Asunnottomat nuoret Helsingissä heitteillä”

Maksuton joukkoliikenne pitkäaikaistyöttömille

Valtuustoaloite:

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki varmistaa pitkäaikaistyöttömille riittävät liikkumismahdollisuudet tarjoamalla heille maksuttoman kahden vyöhykkeen kausilipun. Toimenpiteen laskennallinen kustannus olisi nykyisillä Helsingin lipun hinnoilla noin 7,5 milj. €.

Samalla tulee selvittää myös mahdollisuudet muiden haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien liikkumisen tukeminen.

Jatka lukemista ”Maksuton joukkoliikenne pitkäaikaistyöttömille”

Helsinki monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden mallikaupungiksi

Minulla on unelma Helsingistä, Suomesta ja maailmasta joka on syrjinnästä ja syrjivistä rakenteista vapaa. Olen itse monella tapaa etuoikeutettu ja hyvässä asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa ja minun ja muiden etuoikeutettujen tehtävänä on tehdä työtä sen eteen, että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia ja kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet taustasta riippumatta.

Jatka lukemista ”Helsinki monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden mallikaupungiksi”

Oikeusministeri Antti Häkkänen lietsoo vastakkainasettelua

Tässä maassa on pitkään tehty populistista ja vihaa lietsovaa politiikkaa vähemmistöjen kustannuksella. Aikoinaan minut sai lähtemään politiikkaan mm. rasismin nousu ja sen normalisoiminen. Nyt Suomessa elää hyvin vahvasti mielikuvat pelottavista minun kaltaisista muslimeista ja valitettavasti ministeri Antti Häkkäsen eilinen puhe (22.5) Etnofoorumissa vaan vahvistaa sitä.

Jatka lukemista ”Oikeusministeri Antti Häkkänen lietsoo vastakkainasettelua”

Ei eriarvoistavalle sotelle

Juuri nyt istun historiallisessa Helsingin valtuuston kokouksessa. Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat maailman tasa-arvoisimpia ja tätä hyvinvointivaltion tärkeintä pilaria halutaan romuttaa. Tässä äsken pitämäni puheenvuoro:

Arvoisa puheenjohtaja, arvoisat valtuutetut sekä hyvät helsinkiläiset ja koko Suomen kansa.

Ei eriarvoistavalle sotelle eli ei hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle!

Jatka lukemista ”Ei eriarvoistavalle sotelle”