fbpx

Hyvää kesää kaikille!

Eduskunnan kevätkausi on nyt paketissa. Kevättä määritti pitkälti ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu, sota sekä huoli yhteiskuntamme huoltovarmuudesta. Vaikka kevät on ollut rankka, olen kiitollinen mahdollisuudesta toimia kansanedustajana juuri nyt. Olen tämän kevään aikana muun muassa puolustanut eduskunnassa ihmisoikeuksia, edistänyt pitkään kaivattuja lakiuudistuksia sekä puhunut humaanimman päihdepolitiikan puolesta. Suurimpina yksittäisinä kevätkauden saavutuksina, joihin osallistuin, pidän seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistusta sekä maksuhäiriömerkinnän keston lyhentämistä.

Kulunutta kevättä voisikin luonnehtia myös ihmisoikeuksien ja sosiaalipolitiikan kevääksi. Jätin kirjallisen kysymyksen liittyen alaikäisinä Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden jälkihuoltoon sekä Ukrainassa ja Venäjällä opiskelevien suomalaisten oikeuteen jatkaa opintojaan Suomessa. Nostin myös esiin nuorten mielenterveyskriisiä, jonka helpottamiseksi peräänkuulutin resurssien vahvistamista. Lisäksi puolustin lasten oikeuksia sekä yhdenvertaisuutta perheen taustasta riipumatta uutta vanhemmuuslakia käsiteltäessä.

Nyt eduskunta jää kesän mittaiselle istuntotauolle, ja työni paremman Suomen ja maailman eteen jatkuu taas syksyllä. Hyvää kesää kaikille! 🌞