fbpx

Älä mene populismin lankaan

Oikeistopopulismi on vaarallista, joten siitä täytyy varoittaa. Fatka on, että Persut ei aja sun etuja.

Moni luulee että Persut on syrjäytyneiden, työttömien, pienituloisten, yksinhuoltajien, tai pienituloisten duunareiden puolue. Näin ei ole, ainakaan kun pitää tehdä päätöksiä jotka parantavat näiden ryhmien asemaa.

Koronan myötä moni pienituloinen on ollut tosi kovilla. Hallitus päätti antaa kaikille toimeentulotukea saaville 75€ koronalisää. Persut vastustivat tätä, koska heidän mielestään vaarana oli että myös maahanmuuttajat saavat tukea.

Kun käsittelimme valtuustossa asumisen ja maankäytön toteutusohjelmaa joka sisälsi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, Persut vastustivat sitä. Asunnot voivat päätyä myös maahanmuuttajille, joten Persujen mielestä niitä ei tule rakentaa. Persujen ratkaisu Helsingin asuntohintoihin on että vähennetään asuntotuotantoa, jotta ulkomaalaistaustaiset eivät voi muuttaa Helsinkiin. Somessa ja ulkomainoksissa on helppo levittää rasistisia valeuutisia asuntojonojen ”ohituskaistoista”, samaan aikaan kun todellisuudessa ei tee mitään ongelmien ratkaisemiseksi.

Tosiasia on se, että valtuustossa Persut eivät ole saaneet mitään parannuksia aikaiseksi tavallisten kuntalaisten arjen parantamiseksi.

Populistin on helppo huudella vaalien alla ja maalailla uhkakuvia, ”Helsingin ei tarvitse olla monikulttuurinen eikä monikielinen, ”Helsinki on globaali sosiaalitoimisto”. Kun pitää kantaa vastuuta, ääni kellossa on toinen.

Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on istunut kolme kautta eli 12 vuotta Helsingin valtuustossa. Hän ei ole 12 vuoden aikana tehnyt yhtäkään aloitetta tai ponsia. Jussi ei ole parantanut tavallisten helsinkiläisten arkea koko aikana millään tavalla. Sen sijaan ”mestarilla” puhetta riittää somessa islamisaatiosta ja maahanmuutosta.

Persut vastustavat joka ikistä tavallisten työläisten asemaa parantavaa asia sillä tekosyyllä, että myös pienituloiset työssäkäyvät maahanmuuttajat voisivat siitä hyötyä.

Älä mene populismin lankaan. Älä äänestä etujasi vastaan.