fbpx

Pysäytä ilmastonmuutos-kampanja

On meidän päättäjien tehtävä tehdä kunnianhimoista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, mutta poliittisten toimien lisäksi henkilökohtaisella tasolla jokainen voi vaikuttaa myös ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen pienillä arkisilla valinnoilla.

Itse kannan korteni kekoon mm. käyttämällä julkista liikennettä, syömällä kasvispainotteista ruokaa ja olen aloitteleva vegaani. Osallistun myös ilmastomarsseihin ja -keskusteluihin sekä tottakai mietin jokaista päätöstä tehdessäni, että miten päätökseni vaikuttaa ilmastoon.

Olen tehnyt valtuustoaloitteen siitä, että kaupungin tulisi käynnistää kampanja, jolla kannustetaan ihmisiä miettimään omia arkivalintojaan ja kuinka ne vaikuttavat ilmastonmuutokseen.

Aloite:

Pysäytä ilmastonmuutos – kampanjan käynnistäminen Helsingissä

Ilmastonmuutos on aikamme tärkein kysymys. Kansainvälisen ilmastopaneelin tuoreen raportin mukaan ihmiskunnan on vielä mahdollista säilyttää planeettamme elinkelpoisena, jos saamme lämpötilan nousun pysymään maksimissaan 1,5 asteessa.

Asian kiireellisyys on saanut monet yksityiset ihmiset toisaalta hätääntymään, toisaalta ymmärtämään, että nyt on vihdoin aika toimia ja myös muuttaa omia elämäntapoja.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö kannustaa jokaista kansalaista osallistumaan ilmastotalkoisiin ja tekemään pieniä ilmastotekoja arjessaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki käynnistää ilmastonmuutoksesta kampanjan, jonka tavoitteena on kertoa kaupunkilaisille, miten jokainen voi toimia ilmastonmuutosta hidastavasti. Kampanja tukisi kaupunkilaisia näissä pyrkimyksissä.

Kampanja keskittyisi nimenomaan pieniin arkipäivän valintoihin kouluissa ja työpaikoilla. Kampanjan toteutukseen käytettävä mainostoimisto valittaisiin kilpailutuksen ja ideoiden perusteella.