fbpx

Oikeusministeri Antti Häkkänen lietsoo vastakkainasettelua

Tässä maassa on pitkään tehty populistista ja vihaa lietsovaa politiikkaa vähemmistöjen kustannuksella. Aikoinaan minut sai lähtemään politiikkaan mm. rasismin nousu ja sen normalisoiminen. Nyt Suomessa elää hyvin vahvasti mielikuvat pelottavista minun kaltaisista muslimeista ja valitettavasti ministeri Antti Häkkäsen eilinen puhe (22.5) Etnofoorumissa vaan vahvistaa sitä.

Hyvä oikeusministeri Antti Häkkänen,

Puhuminen väkivallasta ja kulttuurista samassa kontekstissa on väärin ja leimaavaa. Silpominen tulee yksiselitteisesti tuomita ja tehdä sen eteen töitä. Mikään yhteisö ei ole vaatimassa Suomeen sharia-lakia eikä meilllä ole rinnakkaisyhteiskuntaa joten miksi arvoisa ministeri luot sellaista mielikuvaa?
Ollessasi ministeri-asemassa, sanoillasi on suurempi merkitys, joten on erityisen tärkeää, että puheesi on neutraalia. Herätti myös kysymyksen että miksi? Miksi puhut olevasi huolissasi vähemmistöjen kokemasta syrjinnästä, kun oma puheesi on täynnä syrjivää retoriikkaa?

Haluaisin myös painottaa, ettei ole olemassa mitään “meitä” ja “heitä”. On olemassa me, ja meidän yhteinen missio turvalliseen, tasa-arvoiseen ja demokraattiseen Suomeen. Pidetään siis vastakkainasettelut pois tästä keskustelusta. Kiitos.