fbpx

Tulevaisuudesta ei säästetä – siihen on investoitava

Kiitos suomalainen peruskoulu, maailman parhaat opettajat ja koulunkäynnin avustajat.

Laadukas varhaiskasvatus ja peruskoulu ovat suomalaisen hyvinvointivaltion sivistyksen ja tasa-arvon kulmakiviä ja haluan puolustaa ja kehittää niitä tulevalla vaalikaudella.

Olen viime päivinä tavannut ja keskustellut kasvatuksen ammattilaisten kanssa, heitä sekä vanhempia että koululaisia yhdisti huoli maailman parhaasta peruskouluistamme, sillä tällä hetkellä esim. oppilashuolto ei oikein pelaa hyvin; yksi koulukuraattori käy monissa kouluissa eikä valitettavasti ehdi antaa riittävästi aikaa lapsille ja nuorille.

Itse aikoinaan kun kävin peruskoulussa Kontiolahden yläkoululla niin koulun henkilökunnalla oli kaikilla aikaa olla läsnä meidän oppilaiden kanssa, luokassa oli riittävästi koulunkäyntiavustajia/ohjaajia, koulun terveydenhoitaja oli aina paikalla ja pääsi heti tapaamaan jos tuli tarvetta. Jos jäi koulun jälkeen koululle johonkin kerhotoimintaan niin siellä oli aina välipalaa ja tasa-arvo näkyi parhaimmillaan koulussa niin että samassa luokassa oli varakkaiden sekä köyhien perheiden lapset.

Meillä on Helsingissä ja koko Suomessa maailman parhaat opettajat ja kasvatuksen ammattilaiset, joten meidän täytyy pitää huolta siitä että he voivat hyvin ja että oppimisympäristö on turvallinen sekä viihtyisä kaikille. Tulevaisuudesta ei säästetä – siihen on investoitava!